Het team

Manon Koolhof - groep 1/2a Muizenhol

Mijn naam is Manon Koolhof. Ik ben leerkracht in groep 1/2a, het Muizenhol. Ik was zelf 4 jaar oud toen ik al riep: “ik word later juf!”.Iets bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen vind ik bijzonder om te doen. Omgaan met kinderen is voor mij echt een passie! Verder besteed ik veel tijd aan mijn paarden en lees ik graag een boek.

Rolien van Marle - groep 1/2b en d Apenrots en Konijnenhol

Hallo, ik ben Rolien van Marle en leerkracht van groep 1/2 B en D. Na een behoorlijke time-out ben ik een aantal jaren geleden weer begonnen in het onderwijs en ik heb het heel erg naar mijn zin.  Met heel veel plezier geef ik les aan de kleuters. Ze zijn zo heerlijk onbevangen en spontaan.  De kinderen wil ik graag leren om oog en oor te hebben voor anderen en ook om hun talenten, die ieder kind heeft, tot bloei te laten komen.

Ik ben getrouwd en heb twee volwassen zonen en een hond. Mijn hobby’s zijn muziek maken, wandelen, lezen, knutselen en koken. Vooral taarten bakken vind ik heel erg leuk om te doen.

 

Miranda Hadders - groep 1/2c Berenhol

Mijn naam is Miranda Hadders. Ik ben leerkracht van groep 1/2 de Berenhol. Vroeger was ik altijd al bezig met het onderwijs. Mijn vriendinnetjes mochten dan de leerlingen zijn, dan speelde ik wel de juf. Ik vind het heerlijk om kinderen te laten ontdekken en leren. In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met het trainen van mijn paarden.

Eshter Meesman - groep 1/2d Konijnenhol

Mijn naam is Esther Meesman. Lesgeven doe ik al sinds 2002. De eerste 10 schooljaren heb ik gewerkt in Den Haag en de afgelopen 5 jaar in Emmen e.o.. Ik vind het leuk om kinderen te volgen in hun ontwikkeling en ze hierin uit te dagen. Voor mijzelf is het een uitdaging om dit steeds meer te gaan doen aan de hand van de 21e eeuwse vaardigheden. In mijn vrije tijd hou ik van leuke dingen doen met ons gezin,  lezen,  zwemmen, tuinieren, gitaar spelen, fotograferen, theater  en musea bezoeken  en nog veel meer. Stilzitten is iets wat ik erg moeilijk vind.

Marije Schuitema - groep 3a

Mijn naam is Marije Schuitema. Op 29 januari 1989 ben ik geboren in het dorp Mussel waar ik op dit moment nog steeds woon. Als leerkracht ben je een belangrijke factor in de groei en ontwikkeling van jonge kinderen. Het boeit en motiveert mij enorm om hier een bijdrage aan te kunnen leveren. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met mijn eigen paarden. Eén van mijn hobby’s is dan ook het verzorgen en berijden van mijn paarden. 

Lydia Sterenborg - groep 3b

Mijn naam is Lydia Huls. Ik ben sinds 2005 werkzaam als leerkracht binnen de stichting en heb op veel verschillende scholen in de regio gewerkt. Mijn werkzame jaren bestonden vooral uit lesgeven aan de kleutergroepen waar mijn hart en ziel lag. Maar sinds 2015 ben ik leerkracht in groep 3 en dit vind ik een ontzettende leuke uitdaging. Zien hoe groot de sprongen zijn in het leerproces die deze kinderen maken. In mijn vrije tijd luister ik naar en maak ik muziek, hou ik me bezig met tekenen, schilderen en het naaien van kraamcadeautjes.

Marieke Hidding - groep 4a

Mijn naam is Marieke Hidding. Met veel plezier werk ik al een aantal jaren als groepsleerkracht in groep 4. De kinderen in deze groep hebben een prachtige leeftijd: heerlijk spontaan, eerlijk en open. Met veel enthousiasme en humor probeer ik een fijne werksfeer te creëren in de klas. Naast mijn werk geniet ik van ons jonge gezin en sta ik graag in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen. Daarnaast is ook hardlopen een hobby.

Roeline van der Wal - groep 4b

Ik ben Roeline van der Wal. Ik kom oorspronkelijk uit Zuid-Holland, maar woon sinds een aantal jaren in Groningen. Mijn hobby’s zijn reizen, wandelen, taarten bakken en films kijken. Ook ben ik dol op katten! Op school werk ik als leerkracht in groep 4b.
Een baan in het onderwijs is hard werken, maar geeft veel voldoening. Ik mag de kinderen helpen, begeleiden, sturen, meenemen in hun leerproces om hen op die manier hun ‘eigen ik’ te laten ontdekken en ontwikkelen. Wat kunnen ze goed en waar hebben ze nog moeite mee? Ieder jaar is dat weer prachtig om mee te maken.

Esther den Boer - groep 5a

Mijn naam is Esther den Boer. Dit jaar sta ik op maandag en dinsdag voor groep 5a. Verder ben ik ook cultuur coördinator, iets wat ik erg leuk vind. Leerkracht zijn op een basisschool vind ik afwisselend, uitdagend en erg gezellig. Elke dag is, ondanks de structuur binnen de school, toch weer heel anders. De 26 verschillende kinderen van de groep nemen iedere dag hun eigenheid mee naar school. Een uitdaging om elk kind op maat te begeleiden, maar ook heel erg leuk om met al die verschillen samen 1 groep te vormen. Daarnaast vind ik het erg leuk om te vertellen, met de kinderen te discussiëren en de vraagtekens bij de kinderen samen met de kinderen weg te poetsen. Muziek maken en luisteren is met stip hobby nr. 1. Daarnaast hou ik erg van koken, bakken en lezen. 

Elly Hoekstra - groep 5b en 6a

Ik ben Elly Hoekstra, leerkracht van groep 5a en 6b. Elke dag geniet ik weer van de kinderen op school en ik ben blij met dit vak. Het is boeiend om kinderen te zien groeien in hun leerproces en te merken dat ze zich fijn voelen op school en dus lekker in hun vel zitten. De afgelopen jaren heb ik me steeds meer gespecialiseerd in het werken met kinderen/jongeren. Ik heb ondermeer een master opleiding gevolgd voor kinderen met leer- en gedragsproblemen. Verder heb ik me gespecialiseerd in het werken met (hoog) begaafde leerlingen. Samen met een collega werk ik als docent plusklas. Ook maak ik deel uit van het Kivateam binnen de school en heb ik de training voor het geven van Rots en Water lessen gevolgd. 

Marjanke Shiphof - groep 5a

Mijn naam is Marjanke Schiphof, leerkracht van groep 5a. Begin 2012 ben ik afgestudeerd en daarna direct gestart als invalleerkracht in het basisonderwijs. Daarvoor heb ik bijna 30 jaar gewerkt in verschillende secretariële functies bij diverse werkgevers (Justitie, Gehandicaptenzorg en een Woningcorporatie). Wat ik leuk vind aan lesgeven is dat je samen met het kind kijkt naar zijn/haar onderwijsbehoeften, mogelijkheden en talenten en dat je elk kind begeleidt bij bijvoorbeeld het leren om eigen doelen te stellen, eigen keuzes te maken, samen te werken, te reflecteren. Naast het lesgeven vind ik het belangrijk mijzelf te blijven ontwikkelen. Ik onderzoek gedaan naar gedragsproblemen in de bovenbouw en hiervoor een instrument ontwikkeld. Ik de opleiding tot Kindercoach met succes afgerond én ben ik opgeleid tot trainer “Ik leer leren”. Als trainer kijk je samen met de kinderen naar de route hoe je tot leren komt en begeleid je ze hierin. Thema’s zijn o.a. faalangst overwinnen, omgaan met boosheid, concentreren en motiveren, plannen en organiseren. Ik vind het prachtig om te zien hoe kinderen zich hierdoor verder ontwikkelen en om te kunnen bijdragen aan dit (leer)proces.

Lotte Schreuder - groep 6a

Hallo ik ben Lotte Schreuder. Ik ben leerkracht van groep 6b. Het leukste aan mijn werk vind ik de veelzijdigheid, geen dag is hetzelfde en dat vind ik erg leuk. Ook vind ik het leuk dat je met veel verschillende personen in contact komt. Hiermee bedoel ik de collega’s, de ouders en natuurlijk de kinderen.  In mijn vrije tijd sport ik graag, ik hockey al zo’n 15 jaar. In 2011 ben ik afgestudeerd en ben ik eerst een half jaar op reis geweest. Reizen is iets wat ik heel graag doe. Het leuke is dat ik aan de kinderen mijn foto’s kan laten zien en hier wat over kan vertellen.

Ryanne Goeman - groep 6b

Mijn naam is Ryanne Goeman. Momenteel geef ik 2 dagen in de week les aan groep 6b. Daarnaast werk ik 1 dag in de week les aan de plusklas. De leukste vakken om te geven vind ik rekenen, geschiedenis en de creatieve middag. De afwisseling die het vak “leerkracht” met zich meebrengt vind ik erg fijn. Door de spontaniteit en leergierigheid van de kinderen is geen dag hetzelfde. Wat ik heel belangrijk vind in het onderwijs is dat alle kinderen in een vertrouwde, veilige en rijke leeromgeving veel mogen ontdekken en leren. Mijn doel is dan ook om kinderen net iets meer mee te geven dan alleen maar rekenen en taal. Ik heb met mijn afstudeerproject “rouwverwerking in de basisschool” een onderwijsstimuleringsprijs gewonnen en ook heb ik meerdere jaren nt2 les (Nederlands als tweede taal) gegeven aan groepjes kinderen.

Dorien Haaima - groep 6b

Ik ben Dorien Haaima en ik ben leerkracht van groep 6b. Ik werk inmiddels 10 jaar in het onderwijs.
In mijn lessen maak ik graag gebruik van coöperatieve werkvormen. Ik vind het erg leuk om met thema’s te werken omdat ik merk dat de leerlingen dan erg betrokken zijn bij de lesstof en op deze manier graag zelf willen leren en ontdekken. Mijn favoriete vakken om te geven zijn geschiedenis en Engels. In mijn vrije tijd maak ik graag uitstapjes met mijn man en ons dochtertje. Ook ben ik veel aan het klussen in ons nieuwe huis.

Marieke Bosma - groep 7b

Mijn naam is Marieke Bosma en ik ben leerkracht van groep 7b.  De veelzijdigheid in mijn werk vind ik het leukst. Ik geniet van het lesgeven en de mooie gesprekken die je met de kinderen kan hebben. Het allermooiste vind ik dat kinderen meer en meer eigenaar worden van hun eigen leerproces. “Het mooiste wat je kunt worden, is  toch jezelf.”
Ik woon in Groningen en in mijn vrije tijd volleybal ik graag en houd ik van reizen, koken en fotograferen.

Miriam Mulder - groep 7a

Even voorstellen............

Mijn naam is Miriam Mulder. Ik ben leerkracht van groep 7b. Ik woon samen met mijn man Edzo en onze zoon Mats. Ik werk met veel plezier op de Mgr. Bekkersschool. Ik werk nu ruim 12 jaar in het onderwijs en mijn hart ligt bij de bovenbouw. Elke dag komen de kinderen weer op school met vragen over de wereld om zich heen. Dit vind ik geweldig om daar met de kinderen over te praten. Elk kind een stapje verder helpen is mijn passie. In mijn vrije tijd houd ik van reizen, wandelen, koken en gezelligheid van familie, vrienden en vriendinnen en mij heen.

Stefenie Hofman - groep 7a en 7b

Mijn naam is Stefenie Hofman. Vroeger wisten mijn ouders en mijn vroegere leerkrachten al eerder dat ik later juf zou worden dan ikzelf. Uiteindelijk dus ook een goede keuze, want ik vind het heerlijk in het onderwijs. Ik ben sinds februari 2018 afgestudeerd en werk sindsdien met veel plezier op de Mgr. Bekkersschool. In mijn vrije tijd speel ik volleybal en vind ik het fijn om met mijn hond te wandelen.

Ronel Holierook - groep 8a

Mijn naam is Ronel Holierook. Ik ben leerkracht in groep 8a. Wat ik mooi vind aan het onderwijs, is dat ieder kind op zijn eigen manier groeit en zich ontwikkelt. Als leerkracht sta je aan de basis en help je kinderen een zelfstandig individu te worden. Het begeleiden van kinderen bij het leren reflecteren, eigen keuzes maken, ze verantwoordelijkheid te geven en kinderen te helpen om open te staan voor een eerlijke samenwerking met anderen, is wat mij enthousiast maakt voor het onderwijs.

Korine Zandstra - groep 8a en groep 8b

Mijn naam is Korine Zandstra. Mijn hobby's zijn viool spelen in een volksmuziekgroep en zeilen met onze boot. Ik ben al een aantal jaren werkzaam in het onderwijs. Daarvoor heb ik 12 jaar gewerkt als Z-verpleegkundige. Ook heb ik gewerkt als kok op een zeilschool voor volwassenen en in Amsterdam in de thuiszorg bij kinderen met een beperking. In Almere ben ik als herintreder weer voor de klas gaan staan en sindsdien heb ik alle groepen gehad. Na onze verhuizing naar Assen heb ik 2 jaar overal ingevallen en ben nu al weer 12 jaar werkzaam voor Primenius. Mijn passie ligt bij het geven van technieklessen en het ontdekkend/onderzoekend leren. Ik geef naast mijn baan voor Primenius ook trainingen aan basisscholen in het geven van W&T lessen. Dit doe ik voor Bètapuntnoord. Ook heb ik de opleiding tot Beeldcoach afgerond, hiermee kan ik leerkrachten begeleiden.

Ans Alers - directeur

Mijn naam is Ans Alers. Sinds 2009 ben ik werkzaam in het onderwijs als directeur van deze prachtige school. Daarvoor heb ik ruim 21 jaar in het bankwezen gewerkt in heel veel verschillende managementfuncties. De laatste jaren als verandermanager van grote projecten in de noordelijke 4 provincies. De branche waarin ik toen werkte begon me echter tegen te staan. Ik wilde mijn talenten inzetten ten behoeve van mensen en/of kinderen. Meer maatschappelijke betrokkenheid. Ik ben er trots op dat ik met het team van ouders het vertrouwen krijg om hun kinderen te mogen vormen tot jongeren die klaar zijn voor het voortgezet onderwijs. En dat alles in een veilige en sfeervolle omgeving. In mijn vrije tijd ben ik, samen met mijn 3 kinderen, actief bij Scouting. Ook hier leren we kinderen zelfredzaamheid en samenwerken.  Daarnaast hou ik van wandelen, kamperen, lezen en zingen. 

Marielle Bos - intern begeleider

Ik ben Mariëlle Bos. Al ruim 25 jaar ben ik werkzaam in het onderwijs. Ik heb les gegeven in alle groepen. Ik ben intern begeleidster van de Mgr. Bekkerschool. In samenwerking met leerkrachten, directie, ouders en eventueel betrokken instanties, proberen we aan te sluiten bij wat uw kind nodig heeft. Als intern begeleidster heb ik een begeleidende en adviserende rol. Om die reden kunt u mij vinden in de groepen en ben ik soms aanwezig bij een kind- of oudergesprek. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te sporten en er te zijn voor mijn gezin.

Karin Bosman - onderwijsassistent

Ik ben Karin Bosman, onderwijsassistent op de Mgr. Bekkersschool. Ik assisteer de leerkracht bij bepaalde werkzaamheden, zoals het extra begeleiden van kinderen. Ik vind het erg leuk om kinderen te begeleiden in hun leerproces. Elk kind is uniek en heeft dus de begeleiding nodig die bij het kind past. Het is zo mooi om een kind te zien groeien in zijn/haar ontwikkeling, vooral dit maakt mijn baan erg leuk! Echte hobby’s heb ik niet, maar ik vind het wel erg leuk om te winkelen, leuke dingen te doen met mijn partner, vrienden en vriendinnen. En lekkere taarten, cakes of andere lekkernijen bakken.

Elvian Radtur - conciƫrge

Mijn naam is Elvian Radtur. Ik ben sinds 1 augustus 2015 werkzaam als conciërge op deze school en doe dit met veel plezier. Ik vind de afwisseling erg leuk, geen dag is hetzelfde. In mijn vrije tijd mag ik graag kamperen en tuinieren.